Lav dine egne grillspid og nyd sommeren, brug også grillspid
i madkurven, når turen går til stranden... lige præcis det grillspid, som du
kunne tænke dig at spise. Prøv fx grillspid med oksekød, lever, champignon og
løg, evt også peberfrugter.
Men kylling, mørbrad eller frugt... eller hvad med laksespid.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
300 g oksetyndsteg
250 g kalve- eller svinelever
8 store champignoner
2 store løg
1 portion grill-olie (se s. 7)
1-2 fed hvidløg salt og peber fra kværn
1. Skær kødet i store terninger og leveren i små skiver
eller firkanter.
Fjern stilkene fra de store champignon (gemmes til sauce) og
del løgene i store »blade«.
2. Sæt det hele skiftevis på lange spid, der pensles med en
passende grill-olie, som er tilsat presset hvidløg.
3. Lad spiddene stege på grillen, til kødet er mørt.
Drys først med salt når det er færdigt.
4. Bagte kartofler (se opskrift her) er godt til og en salat
prøv engang en sprød, grøn salat med tynde skiver af appelsin og løg. Hertil
hører en Danablu dressing.
http://www.madABC.dk/455/bagt-kartoffel-s%C3%A5dan-bliver-de-perfekte
TIPS: Rød og grøn peber er også godt på spiddene.
Grillspid er spid til madlavning - spyd er en rekvisit til sportsgrenen spydkast.