4 personer. Kogetid i trykkoger: 10 min.
2 kyllinger a 7-800 g
50 g smør
1 knust fed hvidløg
1 hakket løg
2 spsk hvidvinseddike
2 dl halvtør hvidvin
2 dl bouillon eller suppe
1 laurbærblad
1 tsk oregano eller merian
salt, peber
250 g champignon
10 udstenede, sorte oliven
1 bdt persille
* Tilberedning
Del kyllingerne i kvarter.
Lad smørret blive gyldent i trykgryden.
Brun fjerkræstykkerne på alle sider heri.
Tilsæt det hakkede løg og lad det snurre med ganske kort.
Kom hvidløg, vineddike, hvidvin, bouillon samt krydderierne i gryden.
Læg låg på og bring gryden på tryk.
Lad retten koge i 10 min.
Rist imens de rensede champignon i lidt smør i en gryde.
Tag hurtigt trykket af gryden.
Kom champignon i og smag retten til.
Server den i et halvdybt fad og drys de sorte oliven over.
Løse ris serveres til.