Kylling og karry er en klassisk kombination. Denne suppe er
kogt på kyllingelår og krydret med karry. Det kolde karryflødeskum fremhæver
smagen.
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 45 min.
#
Kogt kylling:
2 hele kyllingelår
2 spsk salt pr. liter kogevand
250 g suppeurter (fx 1 løg, 1 gulerod og 2 stilke
bladselleri)
1 laurbærblad
1 tsk hel sort peber
1 tsk hel koriander
2-3 kviste frisk timian
Karrysuppe:
2 løg
50 g smør
1-2 spsk stærk karry
4 stilke bladselleri
500 g melede kartofler
Tilbehør:
4 tykke skiver groft rugbrød
1½ dl piskefløde
lidt karry
blade af bladselleritop
*
Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld koldt vand på, så det
dækker.
Bring gryden i kog, og skum urenheder væk.
Tilsæt salt, og skum igen.
Tilsæt suppeurter og krydderier, og kog ved svag varme i ca.
40 min., til kødet er mørt.
Tag kyllingelårene op, og køl dem lidt af.
Tag kødet af benene, og kasser skindet.
Si suppen, og kog den ind til 1¼ liter ved kraftig varme.
Pil løgene, og hak dem fint.
Rens bladselleristilkene, og snit dem fint.
Gem bladene til pynt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Steg løgene klare i smør.
Tilsæt karry, og rist i et par min.
Vend bladselleri og kartofler i, og tilsæt suppen.
Giv det et opkog, skru ned, og lad suppen simre i ca. 20 min,
til grønsagerne er møre.
Blend suppen jævn, kog den igennem, og smag til med salt og
karry.
Tilsæt evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for
tyk.
Varm kyllingekødet i suppen i et par min.
Server med ristede rugbrødsterninger, flødeskum smagt til
med karry, og drys med blade fra bladsellerien.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin