Velduftende asiatiske krydderier gør den fyldte kylling til
en glimrende festret.
• Kylling leverer både zink og riboflavin • Ris er en god
tiamin- og niacinkilde.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1½ time. 4 Portioner
# Råvarer til Fyldt appelsinkylling:
1 kylling, ca. 1,6 kg
4 tsk letmælks-yoghurt naturel
4 tsk friskpresset appelsinsaft
1 tsk sød chilisauce
FYLD:
2 tsk rapsolie
1 tsk sesamolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
3½ dl kogte ris
½ dl ristede cashewnødder
½ tsk fem krydderier
2 spsk hakket persille
1 appelsin reven skal af
½ dl friskpresset appelsinsaft
3 tsk sød chilisauce
appelsinskiver og persille til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Skyl kyllingen ud- og indvendig under rindende koldt vand.
Dup den tør med køkkenrulle.
2 Fyldet: opvarm raps- og sesam-olie på en pande ved jævn
varme.
Tilsæt løg og hvidløg.
Brun i 5 min. under omrøring.
Bland løg, hvidløg, ris, nødder, krydderier, persille,
appelsinskal, appelsinsaft og chilisauce i en skål. Bland godt.
3 Kom fyldet i kyllingen.
Bind kyllingen til som anvist i (Tips & råd).
Læg kyllingen på en rist i en bradepande.
Bland yoghurt, appelsinsaft og chilisauce og pensl kyllingen
med noget af dette.
4 Steg kyllingen i ovnen i 30 min.
Pensl kyllingen med resten af yoghurtblandingen.
Dæk det yderste af lårene med folie.
Steg yderligere 1 time i ovnen eller til kyllingens sky er
klar. Garner.
Tips & råd
Bind først benene sammen på kyllingen med en snor.
Træk kyllingens halsskind over rygraden og bind vingerne
fast med skindet.
Dæk kyllingens ben med alufolie i den sidste time i ovnen.
Folien forhindrer benene i at blive brændte.
PR. PORTION: Energi: Kcal 491 = kJ 2062
Kulhydrat 13 g Protein 40 g Fedt 31 g (57%) Fibre 1 g