4 hvalbøffer (¾ kg)
2 løg
100 g smør
Sauce:
1 ½ dl bouillon eller vand
1 dl fløde
1 spsk koncentreret tomatpure
Pil og skiv løgene. Svits dem gyldne i ⅓ af smørret på en pande.
Tag dem af og hold dem varme og tildækket.
Krydr hvalbøfferne med salt og peber.
Brun dem 1-2 minutter på hver side ved god varme i endnu ⅓ af smørret.
Tag dem af panden. Skyl panden ren med kogende vand og tør den godt.
Varm resten af smørret på panden og steg hvalbøfferne 4-5 minutter på hver side ved moderat varme, til de er gennemstegte.
Lad dem hvile et par minutter på et varmt fad og fordel løgene over dem.
Sauce:
Kog panden af med bouillon eller vand.
Tilsæt fløde og tomatpuré og lad saucen koge op.
Smag til med salt og peber. Byd saucen til hvalbøfferne.
Tips: saucen kan jævnes med 1 spsk Maizenamel udrørt i lidt koldt vand.
Server pillekartofler eller hasselbackkartofler til og courgetter i fad.
Kartoffel-urtefad passer også fint til.
Optøet hvalkød kan tilberedes som oksefilet, det vil sige som bøf, som roastbeef i gryde og som schnitzel.