10 g smør
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 lille knust fed hvidløg
5 kyllingefileter i strimler (ca. 500 g)
1 spsk finthakket frisk ingefær
2 spsk japansk sojasauce
2 spsk østerssauce
3 dl vand
2 ½ spsk lys saucejævner
6 forårsløg i mindre stykker (ca. 125 g)
Dampet broccoli:
10 g smør
1 lille fed hvidløg i tynde skriver
400 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
1 dl grønsagsbouillon
Tilbehør: 320 g løse ris, fx basmatiris
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits rødløg, hvidløg og kyllingestrimler i ca. 2 min.
Tilsæt ingefær, soja-, østerssauce og vand. Kog retten i ca. 1 min.
Tag panden af varmen og tilsæt saucejævner under omrøring.
Kog retten ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min.
Tilsæt forårsløg og kog i ca. ½ min. Smag til.
Dampet broccoli:
Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt broccoli og bouillon.
Damp broccolien ved kraftig varme ca. 3 min. eller til vandet er fordampet.
Kom den krydrede gullasch i en varm skål og server straks sammen med dampet broccoli og ris.
Ikke fryseegnet