Logo

Helstegt fricandeau

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg kalveinderlår eller halskam
50 g margarine
4 tynde skiver ferskt eller røget bacon
1 løg i skiver
1 snittet gulerod
½ l. suppe
2-3 laurbærblade
2 hele nelliker
1 dl fløde
Meljævning
Kulør

Mørt kalveinderlår brunes hurtigt på alle sider i margarine.

I en smurt stegeso eller ovnfast fad lægges løgskiver og skiver af gulerod. Kødstykket lægges herpå og dækkes med spækskiver.

Kogende suppe, laurbærblad og nelliker tilsættes.

Fadet dækkes med tætsluttende låg og stilles i ovn ved 165ºC i 1 ½ time. Skyen hældes fra, koges ind med fløde, jævnes, farves med kulør og smages til.

Imens stilles kødet utildækket i ovnen ved 250ºC 5-15 min. til overfladen er blank og glinsende.

Kartoffelmos serveres til. Der kan lægges små karotter i fadet til stegen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.327 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her