225 g friske jordbær i kvarte
1 tsk sukker
2 spsk orangelikør
1 dl vand
2 spsk sukker
225 g rabarber i tynde skiver
Creme:
2 æggeblommer
50 g flormelis
korn af 1 stang vanilje
1 ½ dl piskefløde
Marinerede jordbær: Kom jordbærrene i en skål og drys med sukker.
Hæld likør over.
Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min.
Hæld rabarberne til afdrypning i en sigte.
Creme: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn til en luftig
"æggesnaps".
Pisk fløden næsten stiv og vend den forsigtigt i "æggesnapsen".
Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 45 min.
Fordel de marinerede jordbær og de afkølede rabarber i 4 små, ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter).
Rør cremen op og hæld den over frugterne.
Grill desserten øverst i ovnen, ca. 1 ½ min.