6 pers.
500 g jordbær
4 appelsiner
2 store rosa grapefrugter
saft af 2 citroner
1-2 stor spsk honning
2 cl. Grand Marnier
1 spsk orangeblomstvand, kan udelades, men tilfører jordbærrene en smag af skovjordbær
Kokosis:
6-8 pers.
½ l sødmælk
100 g sukker
1 dåse usødet kokosmælk, 400 ml
2 spsk rom
1. Skyl jordbærrene med stilk på, så kommer der ikke vand ind i bærrene. Fjern stilken og skær dem i kvarter på langs.
2. Skræl citrusfrugterne med en god skarp kniv, så alt det hvide fjernes, og skær i både, så intet af det hvide mellemrum kommer med.
3. Pres saften af hvad der er tilbage af citrusfrugterne over i en skål, kom citronsaft i, og rør honningen ud i saften, tilsæt Grand Marnier og orangeblomstvand.
4. Kom jordbærrene og citrusfrugter i marinaden og lad dem trække i køleskab i 2 timer.
Kokosis:
1. Mælken koges op med sukkeret, tilsæt kokosmælken, og kog op under omrøring.
2. Køl ned, kom rommen i og frys på sorbetiere.
Server frugter og bær i dyb tallerken med marinaden og en klat kokosis på toppen. Kokosisen kan udelades eller erstattes af en god vaniljeis.