Hakkebøffer er en storfavorit hos mange og de laves i alle
afskygninger. Her med bløde løg i flødesauce. Vil du vække jubel i din familie,
så bare sig "Vi skal spise hakkebøf i dag"...
4 personer. 30 minutter.
# Ingredienser
Hakkebøffer:
600 g hakket oksekød
2 spsk smør
salt og peber
Bløde løg i flødesauce:
2 store løg (skæres i tynde skiver)
2 spsk smør
½ l fløde
salt og peber
Kogte, stegte kartofler i både:
500 g kartofler
salt
1 dl olie
2-3 spsk smør
Grøn salat:
Frisk grøn salat - gerne en sprød type.
diverse grønt
Dressing:
1 fed hvidløg knust med kniven
1 tsk sukker
1 tsk sennep
salt og peber
½ dl god olie
2 spsk god eddike
*
Tilberedning
Steg løgene i smør ved svag varme.
Brug gerne panden du stegte bøfferne i – uden at gøre ren.
Der sidder en masse smag.
Når de er bløde, krydres de med salt og peber.
Oksekødet formes til fire bøffer, kommes på panden, og
fløden tilsættes.
Når fløden jævner, smages de til.
Del kartoflerne i både og kog dem i det salte vand.
Hæld vand fra, og lad dem dryppe godt af.
Steg kartoflerne i halv olie og halv smør til de er sprøde
og gyldne.
Ingredienserne under 'dressing' blandes sammen.
Retten er klar til servering.