Chili con carne kogt
på linser kan laves en dag, hvor du har glemt at lægge bønner i blød, eller
pludselig får lyst til den populære ret i en fart. De sprøde grønsager frisker
retten op.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid:
45 min. 4 personer
#
2 løg
2 spsk olie
500 g hakket oksekød
1 stor dåse
koncentreret tomatpuré (140 g)
200 g sorte linser
1 tsk stødt
spidskommen
1 tsk tørret oregano
2 fed hvidløg
8 dl hønsebouillon
1 rød chili
3 stængler
bladselleri
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
salt og peber
1-2 spsk balsamico
Tilbehør:
1 bundt bredbladet
persille eller koriander
groft brød
evt. chilisauce
*
PIL løgene, og hak
dem.
Svits dem i en
tykbundet gryde med olie i et par min.
Tilsæt kødet i små
portioner, og brun det godt sammen med løgene.
SVITS tomatpureen
med et øjeblik, og tilsæt linser, spidskommen, oregano og presset hvidløg.
HÆLD bouillon ved,
læg den hele chili i gryden, og lad retten simre under låg i 30 min.
Smag på retten
løbende, og tag chilien op, når du synes, retten er tilpas stærk.
SKÆR bladselleri og
peberfrugter i små stykker.
Kog grønsagerne i saucen
i 5 min., så de stadig har bid.
SMAG retten til med
salt og balsamico.
Spæd evt. med vand,
hvis retten er blevet for tør.
DRYS med persille- eller
korianderblade, og server med brød og evt. ekstra chilisauce.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin