650 g hakket oksefars
1 dl friskhakket estragon eller 1 tsk tørret
1 dl friskhakket merian eller 1 tsk tørret
1 æg
2 spsk rasp
½ dl vand
1 fed hvidløg
60 g smør
Friskrevet peberrod
Cremefraichesauce:
1 dåse cremefraiche 18%
2 spsk tomatpuré
½ spsk HP-sauce
evt. fintklippet purløg
Tilbehør:
Lune pillekartofler og en lun grønsag fx. bønner og en skive frisk
landbrød
Rør ingredienserne til cremefraichesaucen sammen og lad det stå i køleskabet ca. 1 time før serveringen
Rør oksefarsen sammen med krydderurterne, ægget, rasp og vand.
Krydr med hvidløg, salt og peber.
Form kødet til hakkebøffer (4 stk) - og steg dem i det gyldne smør på en varm pande - ca. 3 min på hver side - afhængig af hvor røde, de ønskes.
Tag krydderbøffer af panden og anret på et lunt fad med stegesmørret. Læg friskrevet peberrod på hver hakkebøf.