5 spsk olivenolie
5 fed hvidløg i tynde skiver
500 g aubergine i 1 cm tynde 3 cm lange strimler
700 g faste kartofler i ½ cm tynde skiver
500 g courgette i 1 cm tykke skiver
2 løg i meget tynde ringe
500 g dåsetomater i store stykker
Krydderblanding:
2 tsk timian
2 tsk mild paprika (edelsüss)
2 ½ dl grønsagsbouillon
Varm først 2 spiseskefulde olivenolie op på en teflonpande.
Svits halvdelen af hvidløget et øjeblik under omrøring, det må bare ikke blive brunt, for så bliver det bittert.
Så tilsættes halvdelen af auberginerne, krydr dem let med salt og steg dem under omrøring, til de bliver klare og let gyldenbrune.
Tilbered den anden halvdel af hvidløg og aubergine på nøjagtig samme måde.
Rør dernæst alle ingredienser til krydderblandingen sammen.
Så smøres en ovnfast skål eller et stort gratinfad med et tyndt lag olivenolie (en spiseskefuld).
Fordel halvdelen af kartoflerne heri, og krydr let med salt, før du anbringer halvdelen af courgette, aubergine, løg og tomater ovenpå.
Krydr igen let med salt, og hæld så halvdelen af krydderblandingen over.
Fortsæt på samme måde med resten af ingredienserne.
Luk fadet godt til med et låg eller alufolie, og lad gryderetten braisere i den forvarmede ovn i cirka 75 minutter ved 180°C.
Tips: I stedet for et ovnfast fad, kan man bruge en stegeso. Den skal ikke smøres med olie, men have været lagt i blød i vand en times tid først.