Bagte oliven smager rigtig godt til grønsager og på brød.
Bag dem, så de bliver tørre.
Det kan gøres flere dage før de skal bruges, fx når ovnen er
i gang med anden bagning.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Bage/stegetid. ca. 45 min.
(+ optænding til grillen)
#
8-10 grønne asparges
½ spidskål
1 fennikel
1 citron [øko]
ca. 4 skiver godt hvedebrød
ca. ½ dl olie
Olivensmør:
2 spsk sorte oliven uden sten fx Kalamata
50 g blødt smør
*
Bag de sorte oliven i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min., til de
er tørre.
Hak dem, og rør dem sammen med blødt smør.
Stil det køligt.
Tænd grillen mindst ½ time før brug.
Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne
væk.
Knæk den seje ende af aspargeserne.
Skær fennikel i 2 cm tykke skiver fra top til rod.
Skær "både" af kålen med stok, så bladene holdes
sammen.
Skær citronen midt over.
Vend grønsager, brød og citroner i olie, eller pensl dem med
olie på alle sider.
Grill på flere sider, til de alle er tilpas møre.
Server de grillede grønsager og brød med citron og
olivensmør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin