Asparges er kendt af ægypterne for 5000-6000 år siden.
Den tilhører liljefamilien og blev tidligere anvendt som
lægeplante. De indeholder en stor mængde af vitaminerne B6, folacin og
C-vitamin. Desuden er de rige på kostfibre og er energifattige.
Tips til tilberedning
• Hvide asparges skal skrælles. Læg aspargesen på et
skærebræt. Brug kartoffelskrælleren og start lige under hovedet og kør ned mod
bunden. rul aspargesen på brættet, så du har et fast underlag. Skræl hele vejen
rundt og tag ikke for meget af. Knæk den nederste del af med fingrene. Hold med
pegefingeren og kør tommelfingeren op. Når stænglen giver sig, knækker du af.
• Kog hvide asparges med rigeligt vand og lidt salt, smør og
en knivspids sukker. De skal have 4-5 minutter. Stik i dem som en kartoffel og
mærk om de er møre.
• Anret fx med friske rejer eller krydderurter.
• Har du mange endestykker til overs, kan du koge suppe på
dem.
• Hvis du snitter dem meget fint, kan du bruge de skrællede
asparges rå i en olie-eddikemarinade.
Vidste du at...
Den dyrkes under jorden, derfor den blege hvide
farve.
Opbevaring
I køleskab ved 4-6 grader. Holder 1-2 dage.
I sæson
Maj til Juni