Logo

Asparges, grønne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asparges, grønne

 

Asparges er kendt af ægypterne for 5000-6000 år siden. Den tilhører liljefamilien og blev tidligere anvendt som lægeplante. Grønne asparges har en kraftigere smag end de hvide, et større nærings indhold og er nemmere at tilberede. De indeholder en stor mængde af vitaminerne B6, folacin og C-vitamin. Desuden er de rige på kostfibre og er energifattige.

 

Tips til tilberedning

• Grønne asparges skal ikke skrælles. Den nederste ende skæres eller brækkes af. Kan spises rå eller koges 1-2 min.

• Er aspargesene helt friske, skal de nærmest ikke skæres i bunden. Ellers skæres den nederste træede del af. Damp de fingertykke stænger 3-4 minutter i en smule vand med lidt salt, sukker og smør.

• Du kan også grille dem fx med bacon eller skinke, eller brug dem rå til snacks og salater.

 

Vidste du at...

Det ikke er ualmindeligt at høste asparges fra den samme plante helt op til 20-25 år.

 

Opbevaring

I køleskab i en plasticpose.

 

I sæson

April til Juni

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her