Forberedelse: Næsten ingen Grilltid: 12-15 minutter
4 laksekoteletter, 2 ½ cm tykke (du kan også prøve helleflynder)
lidt almindelig olivenolie til pensling
extra virgin olivenolie
havsalt og kværnet sort peber
lidt finthakket persille
4 store citronbåde
Tør fiskestykkerne med et stykke køkkenrulle.
Pensl fiskestykkerne med olie og drys godt med havsalt og kværnet peber på.
Hæld lidt olie på et stykke køkkenrulle, gnid det på grillristen og læg fiskestykkerne på den varme del af grillen.
Grill fiskestykkerne i 3-4 minutter til de får en fin farve.
Vend fiskestykkerne forsigtigt og læg dem på den kølige del af grillen til de er færdige. (Brug en lidt skarp kniv til at se om fiskestykkerne er færdige, kødet skal slippe benene let).
Læg fiskestykkerne på fire tallerkener.
Hæld lidt extra virgin olivenolie over dem og top med finthakket persille.
Bed gæsterne om at klemme citronsaft ud over fiskestykkerne lige før de skal gafles ind!
Der er ingen grund til at blive stresset ved tanken om at grille fisk. Laksekoteletter er lette at få fat i og lette at grille. Du kan godt bruge en fiskevender, men det er strengt taget ikke nødvendigt. Husk olie til både fisk og grillrist og brug en tynd paletkniv når du skal vende fiskestykkerne.
Dette er grillet laks på italiensk maner med kun olivenolie og citron som tilbehør. Det går selvfølgelig også an at servere en god sauce til laksen.
Her er der frit valg!