Flamberede blåbær:
400 g friske blåbær
1 dl vodka kurant
50 g grofthakket hvid chokolade
50 g sukker
Strimlet mynte
Blåbærgele:
2 dl blåbærsaft
100 sukker
5 g agar agar
Vanilleis:
½ l. kaffefløde
1 stang vanilje
4 æggeblommer
200 g sukker
Chokoladeskum:
2 dl mælk
1 dl fløde
50 g sukker
100 g hvid chokolade
Citronsaft
Flamber halvdelen af blåbærrene i vodka og kog ud i sukker.
Si væden fra (gem til gele).
Vend resten af blåbærrene i sammen med chokoladestykker og mynte.
Gele: Kog blåbærsaft og sukker op, pisk agar agar i og stil på køl.
Skær den stivnede gele i små tern.
Vanilleis: Kog kaffefløde og vanilje op.
Pisk æggeblommer og sukker sammen og leger i den varme fløde.
Kør cremen på ismaskine til soft ice-konsistens og vend gelestykkerne i. Stil isen på frost til den skal serveres.
Chokoladeskum: Kog mælk, fløde og sukker op og monter med hvid ckokolade.
Smag til med citronsaft.
Hæld på en sifonflaske med en gaspatron.
Anretning: Læg vaniljeis i bunden af et dessertglas. Ske de flamberede blåbær ovenpå og sprøjt hvidt chokoladeskum på toppen.