300 g basmatiris
½ l grønsagsfond
½ l svampefond
400 g broccoli
400 g romanescokål
3 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
6 spsk pinjekerner
250 g flåede tomater
salt og peber
1 bundt citronmelisse
Kom risen i en sigte og skyl den under rindende vand.
Kom den i den gennemvædede stegeso sammen med grønsags- og svampefond, og kog den under låg ved 200°C i ca. 30 min.
Gør broccoli og romanesco i stand, skyl dem og del dem i små buketter.
Pil, og hak hvidløgsfeddene fint.
Varm olien op på en pande.
Steg hvidløg, pinjekerner og tomater heri i 3-4 min.
Krydr godt med salt og peber.
Rør grønsager og hvidløgsblanding i risen, når denne er færdig, og lad det simre i yderligere 30 min under låg.
Skyl citronmelissen, dup den tør, og hak den fint.
Tag pilaffen ud af ovnen og bland melissen i.
Anret på tallerkener, og server.