Logo

Grøn musaka med rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grøn musaka med rosmarin

2 auberginer i skiver (ca. 600 g)
4 tsk smør og olie
3 grofthakkede løg (ca. 175 g)
3 små knuste fed hvidløg
1 ½ spsk hakkede friske rosmarinblade
¼ tsk tørrede chiliflager
1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ tsk groft salt
600 g melede kartofler i tynde skiver
½ liter Karolines Køkken mild ostesauce
3 spsk rasp

Hvidkålssalat:
¾ liter fintsnittet hvidkål (ca. 300 g)
1 dl hakket bredbladet persille
½ dl ufarvet lagereddike
1 spsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Tilbehør: 240 g groft brød

Del aubergineskiverne i 3 portioner.

Lad 1 tsk smør- og rapsolie blive varm i en pande ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits en portion auberginer ca. 1 min. på hver side. Tag dem op.

Svits resten af auberginerne på samme måde.

Lad den sidste tsk smør-og rapsolie blive varm og svits løg, hvidløg, rosmarin og chiliflager i ca. 1 min. Tilsæt tomater og salt.

Fordel ingredienserne lagvis i et ovnfast fad (ca 6x22x27 cm) således:

2 ½ dl tomatsauce, halvdelen af kartoffelskiverne, halvdelen af auberginerne og 2 ½ dl ostesauce. Gentag med resten.

Drys musakaen med rasp og bag den midt i ovnen ca. 55 min. ved 200°C.
Lad musakaen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
 
Hvidkålssalat: Vend imens ingredienserne sammen og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tips: Den grønne musaka kan også laves med Karoline’s MornaySauce, så får man en kraftigere ostesmag. - Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her