Den sprøde bund er superlækker til parfaiten med kardemomme.
De marinerede jordbær får lidt karamelsmag af den mørke sirup.
Tid: 40 minutter + 4 timer i fryseren
Bunden:
50 g blødt smør
0,5 dl flormelis
4 dl cornflakes (60 g)
Parfait:
1,5 dl piskefløde
2 tsk. stødt kardemomme
300 g Philadelphia ost, light
1,5 dl flormelis
2 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
Jordbær:
1 liter jordbær
1 usprøjtet citron, revet skal
2 spsk. strimlet mynte
1 spsk. mørk sirup
Bunden: Rør smør og flormelis sammen.
Hæld cornflakes i, og rør rundt.
Beklæd en aflang form, ca. 1,5 liter, indvendig med plastfolie, og tryk blandingen ud i fomen. Stil i køleskab.
Parfait: Pisk fløden med kardemomme til en luftig flødeskum.
Rør friskost, flormelis og æggeblommer sammen.
Pisk æggehviderne til et fast skum. Vend sammen.
Hæld massen i formen med cornflakes-bunden, og stil i fryseren mindst 4 timer før servering.
Jordbær: Rens bærrene, og skær dem i kvarte.
Bland jordbærrene med citronskal, mynte og sirup.
Lad parfaiten stå ved stuetemperatur ca. 30 min, inden du serverer.