Vanilje og fint knas. God naturel, men endnu bedre med hindbær.
1 færdigkøbt marengsbund
Friskost·is:
2 blade husblas
1 stang vanilje
2 dl sukker
4 past. æggeblommer
4 past. æggehvider
200 g Philadelphia
4 dl piskefløde
Tilbehør: hindbær eller andre bær
Læg husblassen i koldt vand 5 min.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommerne luftige med sukker og vaniljekorn.
Rør friskosten i.
Pisk fløden til flødeskum, og vend æggemassen i.
Tag husblassen op, og smelt den i en skål over vand bad.
Rør først nogle spiseskefulde flødeskum med husblassen, og bland derefter resten i.
Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i flødeskummet.
Læg marengsen i en form, helst med løs kant.
Hæld ismassen over, og frys isen mindst 4 timer.
Tag isen ud, og pynt med bær.
Temperer den 1 time i køleskabet eller 45 min. ved stuetemperatur.