800 g geddefileter
150 g fersk svinespæk
4 æg
2 dl piskefløde
3 strøgne spsk hvedemel
20-25 g løg
Kartoffel salat:
1 kg små kartofler
2 store løg
Et lille bæger cremefraiche 38%
¼ dl eddike
¼ dl vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
20 g smør eller margarine
Fiskefrikadeller:
Gedden gøres i stand og fileteres, ben og skind fjernes.
Fiskekød, spæk og løg køres en gang igennem en kødhakkemaskine.
Massen røres derefter grundigt med melet og de 4 æggeblommer tilsættes en ad gangen.
Piskefløden røres i lidt efter lidt. Salt og peber kommes i.
Æggehviderne piskes stive, og når farsen er rørt godt sammen, vendes hviderne forsigtigt i.
Fiskefarsen steges ved svag varme som almindelige frikadeller.
Kartoffelsalat:
Løgene hakkes groft og kommes i smeltet smør.
Løgene sauteres og må ikke brunes.
Tilsæt derefter vand og salt og løgene koger møre under låg 15-20 minutter.
De kogte skiveskårne kartofler, eddike, sukker og peber kommes i og varmer igennem ca. 10 minutter.
Tilsøt cremefraiche og lad salaten "småsimre" til den opnår konsistens som let stuvning.
Smag retten til så den er tilpas sur/sød.
Fiskefrikadeller kan serveres som frokostret med hjemmelavet remoulade, eller som middagsret med utallige variationer.