dej:
150 g fuldkornshvedemel
1 tsk salt
3 dl mælk
1 ½ dl pilsner
2 æg
1 ½ spsk olie
Spinatfyld:
300 g frossen spinat
2 ½ dl piskefløde
1 knsp. revet muskatnød
50 g revet parmasanost
500 g champignon
smør til bruning
salt og peber
fyld:
250 g hakket oksekød
2 store løg
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 knsp. stødt chili
1 tsk paprika edelsüss
salt og peber
Pynt:
Mozzarellaost
Pandekagedejen røres sammen, og hviler ½ time.
Spinat, fløde og muskatnød sættes over, og simrer lige så stille.
Champignonerne hakkes, og brunes i smør indtil de er brune og tørre.
Derefter tilsættes de til spinaten.
Parmasanosten tilsættes først når spinatfyldet er færdigt.
Oksekødet bruner i sit eget fedt, hakket løg og hakket hvidløg (ikke knust) bruner med.
Tomat og krydderier tilsættes.
Begge dele kan med fordel stå og simre mens man begynder på pandekagerne.
Pandekagerne kan være svære at bage, men de er nemmest at have med at gøre, hvis de bages helt igennem ved svag varme, inden de vendes.
Der skal blive min. 8 stk helst flere.
Pandekagerne lægges i en smurt springform, med skiftevis spinatfyld og oksekødsfyld, ligesom en lagkage.
Pyntes med en passende mængde ost, og bages 30-40 min. ved 180°C.
Serveres med salat og/eller en god rødvin.
Tips: Retten er tidskrævende, men alle delene kan med fordel laves dagen før.