Logo

Gibbes Galette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

dej:
150 g fuldkornshvedemel
1 tsk salt
3 dl mælk
1 ½ dl pilsner
2 æg
1 ½ spsk olie

Spinatfyld:
300 g frossen spinat
2 ½ dl piskefløde
1 knsp. revet muskatnød
50 g revet parmasanost
500 g champignon
smør til bruning
salt og peber

fyld:
250 g hakket oksekød
2 store løg
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 knsp. stødt chili
1 tsk paprika edelsüss
salt og peber

Pynt:
Mozzarellaost

Pandekagedejen røres sammen, og hviler ½ time.
Spinat, fløde og muskatnød sættes over, og simrer lige så stille.
Champignonerne hakkes, og brunes i smør indtil de er brune og tørre.
Derefter tilsættes de til spinaten.
Parmasanosten tilsættes først når spinatfyldet er færdigt.
Oksekødet bruner i sit eget fedt, hakket løg og hakket hvidløg (ikke knust) bruner med.
Tomat og krydderier tilsættes.
Begge dele kan med fordel stå og simre mens man begynder på pandekagerne.
Pandekagerne kan være svære at bage, men de er nemmest at have med at gøre, hvis de bages helt igennem ved svag varme, inden de vendes.
Der skal blive min. 8 stk helst flere.
Pandekagerne lægges i en smurt springform, med skiftevis spinatfyld og oksekødsfyld, ligesom en lagkage.
Pyntes med en passende mængde ost, og bages 30-40 min. ved 180°C.
Serveres med salat og/eller en god rødvin.

Tips: Retten er tidskrævende, men alle delene kan med fordel laves dagen før.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her