Kartoffel-kikærte-lime-fad:
1 kg skrællede kartofler
½ limefrugt eller ¼ citron
1 dåse kikærter i lage (ca. 400 g)
2 spsk kapers
1 spsk olivenolie
½ dl klippet purløg
Skindstegte/grillede laksefileter:
4 stykker laksefileter (a ca. 125 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffel-kikærte-lime fad:
Kartoflerne koges (ikke for længe). De skæres i skiver.
Lime eller citron skæres fri for skræl og det hvide og skæres i små trekanter. Kikærterne skylles.
Kikærter, kapers og olivenolie blandes sammen og vendes med de varme kartofler på et fad, så det lunt tilbehør.
Pynt med purløg.
Skindstegte/grillede laksefileter:
Steg de 4 stykker laksefilet på en varm grillpande i ca. 8 min.
Læg et stykke alufolie på fileterne og noget der kan trykke fisken mod panden fx. en lille tallerken.
Krydr med salt og peber.
Tips: Frossen laks er OK, men frisk er ofte meget mere lækkert og smøragtigt.
Kikærter skal ikke varmes, men vendes med de varme kartofler, så her tager de lidt varme - så det er lunt tilbehør.
Du kan godt stege laksefileterne på begge sider. Men de burde kunne blive færdige ved bare at stege på den ene side.
Fryseegnet: Ikke afprøvet.