Flanksteak:
2 dl mørk luksus øl, fx porter
3 spsk honning
friskkværnet peber
600 g flanksteaks (1-2 stk.)
Saltkartofler:
1 liter kogende vand
1¾ dl groft salt (ca. 200 g)
1 kg skrubbede små nye kartofler
10 g smør
¼ tsk groft salt
200 g Apetina i små tern
Tilbehør:
600 g salat af friske grønne asparges, ærter og kviste af bredbladet persille
Flanksteak: Bland øl, honning og peber i en plastikpose egnet til madvarer.
Kom flanksteaken i posen og luk den tæt.
Lad kødet marinere i køleskabet i 45 min.
Saltkartofler: Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst.
Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i 12 min. eller til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en plade med bagepapir.
Bag kartoflerne midt i ovnen ca. 15 min. ved 150°C.
Tag imens kødet op (gem marinaden) og dup det tørt.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Brun kødet 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme i 8 min. - vend af og til.
Tag flanksteaken op, drys med salt og lad den hvile tildækket i 15 min.
Kom marinaden i panden og kog ved jævn varme i 5 min. eller til der er 1 dl.
Skær kødet i tynde skiver og spis det sammen med saltkartofler, marinade, ost og salat.
Energiindhold pr. portion: 2975 kJ
Energifordeling: Protein: 28%, Kulhydrat: 40%, Fedt: 32%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60+ min.
Kold frugtsuppe med vanillecreme
5 dl appelsinjuice
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
5 kardemommekapsler
2 spsk friskpresset citronsaft
3 sharonfrugter i tynde både (ca. 200 g)
3 skrællede kiwifrugter i halve skiver (ca. 200 g)
200 g blå vindruer i halve - uden sten
2,5 dl vanillecreme
Bring juice, sukker og kardemommekapsler i kog i en lille gryde.
Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg i ca. 8 min., eller til der er ca. ½ liter tilbage - rør af og til.
Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft.
Kom frugter og appelsinlage i en skål og stil frugtsuppen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Fjern kardemommekapslerne og smag til.
Hæld vanillecremen i en skål og stil den i fryseren ca. ½ time før serveringen. Pisk vanillecremen til den er luftig.
Server frugtsuppen i dybe tallerkener sammen med den iskolde creme.
Tips: I stedet for sharonfrugter kan man bruge mangofrugt. Det er en god idé at piske al vanillecremen som beskrevet. Tag halvdelen fra og vend den med fx hakket chokolade. Frys cremen til is, så har man en dejlig lille dessert til en anden dag.
Energiindhold pr. portion: 1750 kJ
Energifordeling: Protein: 4%, Kulhydrat: 81%, Fedt: 15%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60+ min.