En flanksteak er et magert og reelt stykke kød, som er nemt
at tilberede. Perfekt til en sommerlig middagssalat.
4 personer. Arbejdstid: Marinering: mindst 30 min. Koge/stegetid:
15 min.
#
Steak:
2 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
½ spsk farin
1-2 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
500 g flanksteak
Dressing:
1 lime
eller ½ citron (øko)
½ chili
1 fed hvidløg
2 spsk risvineddike
1 tsk farin
1 tsk sesamolie
1 tsk sojasauce
Salat:
120 g fuldkornsnudier
250 g sukkerærter
1 spidskål
250 g gulerødder
½ spsk olie
frisk koriander
*
Rør sojasauce, sesamolie og farin godt sammen, og tilsæt
knust hvidløg og revet ingefær.
Læg flanksteaken i en pose med marinaden, og luk til.
Vend rundt, så marinaden bliver fordelt på kødet, og lad det
marinere i 30 min. ved stuetemperatur eller i køleskabet i 3-6 timer.
Vask lime eller citron, riv skallen og pres saften.
Skyl chilien, og hak den fint med eller uden frø og
mellemvægge (med, bliver det stærkt).
Rør skal, saft og chili sammen med knust hvidløg og de
øvrige ingredienser til dressingen.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning, dryp af, og skyl dem
med koldt vand.
Dryp nudlerne af, og vend dem med dressingen.
Snit sukkerærterne fint, og vend dem i.
Del spidskålen i 4 eller 8 både.
Rens gulerødderne, og skær dem i halve eller kvarte på
langs.
Varm en pande med olien, og brun kål og gulerødder et par
min. på hver side.
Steg kødet på en varm grill eller grillpande i 12-15 min. i
alt.
Lad kødet trække i 5-10 min, og skær det i skiver på tværs
af kødtrådene.
Anret med nudler og grønsager, og drys med frisk koriander.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin