Husk at bruge løse ris til denne ret; jasminris og sushiris
duer ikke her - de klistrer. Kog evt. risene og mariner kødet dagen før.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30
min. Marinering: 1-24 timer. Stegetid: 20 min.
#
1 okse flanksteak, ca. 400 g
Marinade:
1 tsk revet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk sojasauce
2 spsk sesamolie
2 tsk honning eller sirup
Stegte ris:
1 løg
1 fed hvidløg
5-10 g frisk ingefær
1 grøn chili
100 g grønne bønner
2 gulerødder
100 g hvidkål
2 forårsløg
1 spsk olie
350 g kogte basmatiris (125 g rå)
2 spsk sojasauce
salt og peber
*
Rør revet ingefær, knust hvidløg, soja, sesamolie og honning
eller sirup sammen.
Vend kødet i marinaden, og lad det trække ved stuetemperatur
i 1 time - eller i køleskabet i 4-24 timer - jo længere, jo bedre.
Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt med køkkenrulle.
Steg det på en varm sliplet-pande eller grill pande i 8-10
min. på hver side.
Pak det ind, og hold det varmt.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Skræl ingefærren og rens chilien, og hak dem fint.
Rens bønner og gulerødder, og skær dem i små stykker.
Snit kål og forårsløg fint.
Steg løg, hvidløg, ingefær og chili i en wok eller
stegegryde med olie i et par min.
Tilsæt grønsagerne, og steg ved høj varme i 3-5 min.
Tilsæt ris, og steg under omrøring i 3-5 min.
Smag til med sojasauce, salt og peber, og drys med forårsløg.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene, og anret
med de stegte ris.
TIPS: Køb evt en større flanksteak; kødet er nemlig
supergodt i en sandwich. Overskydende stegte ris er også gode i madpakken.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin