Tag på cafe hjemme i
dit eget køkken. Denne sandwich byder på mørt kød, en lækker tatarsauce og
sprød salat. Yes, det' weekend
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Stegetid: ca. 12 min.
Flanksteak:
1 flanksteak (ca.
500 g)
2 spsk olie
salt og peber
Tatarsauce:
75 g cornichoner
1 spsk kapers
1 lille rødløg
8 stilke estragon
4 spsk mayonnaise
1 spsk dijonsennep
2 dl skyr eller
cremefraiche
Tilbehør:
1 hjertesalat
1 rødløg
2 tomater
4 store
sandwichboller
*
Brun flanksteaken på
begge sider på en varm pande med olie.
Skru ned til lavt
blus, og steg kødet i endnu 5 min. på hver side.
Krydr med salt og
peber, og lad stegen hvile i 10 min., inden den skæres i tynde skiver.
Hak cornichoner,
kapers og rødløg fint.
Pluk bladene af
estragonen, og hak dem fint.
Rør mayonnaise
sammen med sennep og skyr.
Rør cornichoner,
kapers, estragon og rødløg i dressingen, og smag til med salt og peber.
Snit salaten, skær
rødløg og tomater i skiver.
Flæk bollerne, og
smør tatarsauce på begge sider.
Læg salat, løg og
tomater på underbollen, fordel kødet ovenpå, og læg overbollen på toppen.
INFO: Sauce tartare; Tatarsauce er en kold sauce af
mayonnaise, æggeblomme og purløg. I moderne madlavning er den dog i
almindelighed tilsat persille, hvidvinseddike, kapers, sennep eller finthakket
syltede agurker. Tatarsauce ligner remoulade. Den anvendes gerne til paneret
mad (fx fish and chips) eller kylling.
Tatarsauce hed førhen også tartarsauce.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin