Ikke alle nyder sild, der til spises til jul. Her bages sildene ovnen med en lage. Server eventuelt fiskene lune pyntet med bredbladet persille. Spises til forret, hovedret eller til julefrokosten
14 personer
#
14 sildefileter
14 porreblade
2 løg
Salt og peber
Lage
½ l eddike
200 g sukker
3 laurbærblade
2 gulerødder i skiver
8 tørrede tomater i strimler
2 hele kanelstænger
Pynt: Bredbladet persille
*
Rens og skyl silde fileterne og tør dem i køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Riv løgene groft henover fileterne, og rul dem sammen. Blancher porrebladene, og læg dem til afdrypning i et dørslag.
Pak silderullerne ind i porrebladene, og læg dem i et smurt fad. Kog lagen sammen, og hæld den over silden. Steg ved 200º i ovnen i 15 minutter.
Server de bagte sild lune. Pynt eventuelt med bredbladet persille.