600 g friske spinatblade
800 g rødtungefileter uden skind 12 stk
1 ½ tsk groft salt
400 g laksefilet uden skind
25 g smør i små stykker
friskkværnet peber
Tilbehør:
240 g vilde ris
150 g landbrød
Safransauce.
Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand.
Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved.
Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min. eller til de er "faldet sammen".
Hæld spinaten i en sigte og pres den fri for væde.
Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet. Skær laksen på tværs i 12 strimler.
Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm).
Fordel spinat, resten af saltet, smør, rødtungefileter, laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir.
Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken.
Sno hver ende og bøj dem op. Bag fiskepakkerne midt i ovnen.
Bagetid: Ca. 15 min. ved 225° - sluk ovnen og lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Tips: En papillotes er en fransk betegnelse, der bruges om retter, som er tilberedt i ovn - indpakket i papir.
Under tilberedningen blandes dampe og smagsstoffer inde i pakken, og når den åbnes, frigives en herlig, kraftig duft.
Pakkerne serveres derfor på tallerkener, så alle, der deltager i måltidet, får glæde af duftoplevelsen.