2 fasaner
1 æg
1 dl fløde
salt og peber
1 citron
1 appelsin
1-2 spsk smør
Fond og sauce:
1 løg
1 porre
1 skive selleri eller 2-3 blegselleristilke
1 tsk salt pr. liter vand
majsstivelse
evt. 2-3 spsk smør
Skær bryststykkerne af fasanerne ved at skære på hver side af brystbenet og skære fri fra ribbenene.
Skær også lårene af skroget og skær kødet fra benene.
Skær det reelle lårkød i små stykker og hak det i foodprocessor eller blender med æg og fløde.
Krydr farsen med salt og peber samt 1 tskf. af den revne citronskal.
Skær en dyb lomme i hvert fasanbryst og stop farsen herind.
Læg de farserede fasanbryster side om side i et ovnfast fad.
Skær resten af citron- og appelsinskal i smalle strimler.
Giv dem et kort opkog, lad dem dryppe af og fordel den strimlede citrusskal på fasanbrysterne.
Læg smørklatter på hvert fasanbryst. Dæk tæt med alufolie.
Sæt i ovnen ved 180ºC i 20 minutter.
Hug imens skroget fra fasanerne i mindre stykker og kog dem i vand tilsat delt løg, porre og selleri og salt.
Lad fonden koge i en halv time.
Si fonden og lad den koge godt ind. Mål ½ liter.
Kom citron og appelsinsaft i.
Jævn saucen med majsstivelse udrørt i koldt vand eller fond.
Saucen kan yderligere tilsættes (monteres) med 1-2 spskf. smør før servering.
Skær fasanbrysterne i skrå skiver og server med den gode citrussauce samt små kartofler eller Hasselbackkartofler.