Efteråret er vildttid. Storjagten er gået ind, ogsa jagten på fasaner. Svampene gror vildt i mark og skov, indtil frosten tager dem.
1 ung fasan (hane eller høne)
Svampe: efter ønske og fangst
12 vindruer
Små pillekartofler
3 dl piskefløde
Hvidløg, salt, peber, persille
Smør
1 glas tør hvidvin
Honning
Først skal fasanen klargøres.
Skær lår og bryst fra skroget.
Hug skroget i småstykker og brun det lidt i en gryde med lidt smør. Herefter tilsættes ca. 3 dl piskefløde, og fløden småkoger med ½ fed hvidløg (eller efter behag).
Steg i gyldenbrunt smør, først lårene, der er let krydrede med salt/peber, derefter brystkødet.
Lårene skal have ca. 5 minutter mere end brystkødet.
Samlet stegetid: 12-15 minutter under låg for svag varme.
Efter stegningen skal kødet stå og trække lige så længe, som stegningen varede (gælder for unge fugle).
Kartoflerne vendes i smør og persille.
Vindruerne er vendt i lidt lun honning (især hvis de er danske).
Saucen sies, og heri koges nogle af svampene.
Smag til med salt, peber og hvidvin.
Resten af svampene svitses let i smør.
Lige før anretningen skal fibrene i fasanlårene fjernes.
Det gøres let med en lille kniv.
Skær lidt ned inde ved benet bag fibrene og hold imod med tommelfingeren.
Ryk rask op, og fibrene er fjernet.
Drik hertil en god, kraftig rødvin.