1 flæskebov (afpudset for svær og fedt)
Smør
Jordnøddeolie
12 skalotteløg
½ l. halvsød cider
1 dl cidereddike
Salt, peber
2-4 kviste timian
2-3 laurbærblade
1 ½ spsk cremefraiche
Æble Rösti:
Kartofler
Granny Smith æbler
Citronsaft
Hvedemel
Smør
Friskreven muskatnød
Skær boven i mindre stykker og brun kødet i små portioner i smør og jordnøddeolie. Tag kødet af panden.
Kom løgene på panden og brun dem.
Tilsæt cider og cidereddiken samt salt, peber, timian og laurbærblade.
Kom gryderetten i en 180ºC ovn i et forvarmet fad, og lad retten stå i ovnen i 1 time og 15 minutter.
Bland cremefraiche med skyen fra kødet i en kasserolle til en jævn sauce.
Kog kartoflerne i 8 minutter og riv dem på rivejernets grove side.
Riv æblerne og vend dem i citronsaften.
Pres saften fra æblerne og bland dem med de revne kartofler.
Krydr med salt, peber, muskatnød.
Form blandingen til små kager, drys hvedemel over og pensl med smør.
Bag dem i en 220ºC varm ovn.
Vend dem efter 10 minutter og bag dem i endnu 10 minutter, til de er sprøde og gyldne.