2 makreller á ca. 250 g
Beignet-dej:
2 æggeblommer
½ dl vand
1 dl hvedemel
1 dl Maizena
¼ tsk bagepulver
2 tsk salt
friskkværnet peber
olie til stegning
Persille-chili pesto:
50 g pinjekerner eller smuttede hakkede mandler
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 dl god olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
Tilbehør: salat, ris eller brød
Rens makrellerne og befri dem for skind og ben.
Skær fiskene ud i passende stykker og tør dem godt i køkkenrulle.
Beignet-dej:
Pisk æggeblommerne skummende og tilsæt vand.
Hvedemel, Maizena og bagepulver blandes i æggeblommerne lidt ad gangen.
Tilsæt salt og peber.
Dejen skal være tyk, men den skal kunne forme sig om fisken.
Varm rigeligt med olie i en gryde eller wok.
Tag en skefuld dej omkring hvert stykke makrel og steg, til dejen er gylden.
Varmen må ikke være så høj, at fisken bliver branket udvendigt, før den er mør indeni.
Afdryp på fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Persille-chili pesto:
Rist pinjekerner/mandler tørre på en pande sammen med finthakket chili.
Hak hvidløgsfedene og kom alle ingredienser i en blender.
Blend til en blød puré og smag til med salt og peber.
Server den dybstegte makrel med salat og fordel pestoen herover.