300 g laksefilet uden skind
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk kommenfrø
cayennepeber
1 æg
1-2 dl Pilsner
vindruekerneolie til fritering
100 g risnudler
2 røde peberfrugter
2 grønne peberfrugter
2 gule peberfrugter
olivenolie
½ dl hvidvinseddike
1 bdt dild
2-3 fed hvidløg
Laks i kommendej:
Skær laksen i tern på 2x2 cm. Sigt hvedemel, bagepulver, og cayennepeber over i en skål og bland kommenfrø i. Tilsæt salt og rør ægget i. Tilsæt øl under omrøring og rør til dejen er ensartet med konsistens som en lidt tyk pandekagedej. Stil dejen i køleskabet i 20 min. Varm olien op til 175 º. Kom laksestykkerne i dejen og vend dem rundt, til de er helt dækkede. Steg laksestykkerne gyldne i olien umiddelbart før serveringen.
Risnudler i peberfrugtsalsa:
Kog eller udblød nudlerne i vand efter anvisningen på pakken. Skær peberfrugterne i tynde strimler. Knus hvidløget. Rist peber og hvidløg hårdt på en pande i olivenolien. Vend nudlerne i. Kom eddike på, kog den væk og smag til med salt, peber og sukker. Hak dilden og kom den i umiddelbart før serveringen.