En meget stor T-bone steak kan måske række til to. Husk at
hver person skal smage både filet og mørbrad.
Til 4 personer Tilberedningstid: 25-30 min.
#
4 T-bone
steaks, ca. 1½ cm tykke
krydret grill-olie til pensling
2 fed hvidløg
*
1. Pres de to fed hvidløg over grillolien og smør kødstykkerne
på begge sider.
2. Læg kødet på den varme grill og brun det godt på begge
sider.
Derefter lægges kødstykkerne taglagt, så mørbraden af det
ene stykke hviler let på det foregående stykke.
Det skal med andre ord løftes lidt op, for det kræver ikke
så meget varme som fileten.
Læg også kødstykkerne taglagt, når de vendes.
3. T-bone steaks skal have 3-4 min. på hver side.
De smager dejligt med bagte kartofler (se opskrift) fyldt
med cremefraiche og drysset med fintklippet purløg.
Desuden en tomatsalat med olie-eddike marinade.
Fin sauce til dyrt kød
Mange mennesker vil gerne have sauce til det røde kød også
selv om det er grillstegt. Lav saucen på grillen, inden kødet steges.
Svits i stort, hakket løg i 25 g smør i en let kasserolle.
Når det er gyldent, tilsættes 250 g rensede, kvarte
champignon, der steger 3 min.
Tilsæt 3 dl rødvin eller kraftig bouillon.
Kog saucen 15 min.
Rør 1 dl piskefløde i og smag til.
Tips
- En højrebskotelet kaldes også Côte de Boeuf. Den skæres af
den øverste del af højrebet.
- Porterhouse steak er en tyk skive, ca. 5 cm, af den
allerbageste ende af tyndstegen.
- T-bone steak er ca. 1½ cm skiver af tyndsteg. Navnet
kommer af det T-formede ben, der deler filet og mørbrad.