600 g ål
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, knust
1 kvist timian
12 salvieblade
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber
kartoffelsalat:
¾ kg små kogte kartofler
1 rødløg i smalle både
1 bdt radiser
½ agurk
1 spsk frisk timian
2 spsk klippet purløg
¾ dl olivenolie
¼ dl hvidvinseddike
salt og peber
2 spsk klippet karse
Skær ålene i stykker på ca. 8 cm. og læg dem i en marinade bestående af olivenolie, hvidløg, timian, salvie og hvidvinseddike i mindst 1 time i køleskabet.
Skær radiserne i kvarte, halver agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Bland kartofler, rødløg, radiser, agurk, timian og purløg. Pisk olivenolie og hvidvinseddike godt sammen og smag til med salt og peber. Kom dressingen hen over salaten og lad den trække ca. 1 time i køleskab. Pynt med karse lige inden servering.
Grill ålene på havegrillen eller steg dem på en grillpande ved god varme ca. 7 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Server ålene sammen med kartoffelsalaten, brød og citron.