250 gram kyllingebryst/kyllingefilet
½ citron
½ dl sojasauce
¼ dl eddike
1 æg
½ dl hvedemel
½ dl Maizenamel
olie til stegning
2 spsk sukker
½ tsk salt
½ dl hønsebouillon
½ spsk tomatpure
Tilbehør: Ris og en god salat
Skær kyllingekødet ud i store tern.
Pisk saften fra en citron, soya og eddike sammen og hæld marinaden over kødet.
Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter.
Lad det derefter dryppe af og gem resten af marinaden til saucen.
Pisk æg, hvedemel og Maizenamel sammen til en tyk dej og vend kødet heri.
Frituresteg kødstykkerne i rigelig, varm olie, til de er lysebrune og sprøde.
Kom marinaden, sukker, salt, hønsebouillon og ketchup i en gryde og bring det langsomt i kog under omrøring.
Lad saucen koge for svag varme og jævn den eventuelt med lidt Maizena.
Dyp de stegte kyllingestykker i den varme sur-sød sauce, efterhånden som de spises.
Tips: i stedet for kylling kan anvendes kalkunfilet