1 kg laksefileter
Kogelage:
¾ litervand
1 lille løg
1 dl hvidvin
1 laurbærblad
4-6 hele peberkorn
1 spsk salt
Citronsauce:
½ literkogelage
1 citron
1 limefrugt
2 spsk hvedemel
4 æggeblommer
salt
peber
Tilbehør:
1,2 kg kartofler
400 g fine ærter (frosne)
Lav kogelagen ved at hælde vandet i en stor gryde eller fiskegryde. Skær løget i kvarte, og læg det i vandet sammen med vin, laurbærblad, peberkorn og salt.
Læg fiskefileterne i gryden med kogelagen, og bring herefter vandet i kog. Damp fisken i 30-45 minutter. Læg fisken på et fad, og hold den varm (under låg eller alufolie). Si kogelagen op i en skål, og gem den til soucen.
Sæt imens kartoflerne over at koge i letsaltet vand. Lav citronsaucen ved at presse citronen og limefrugten til saft. Bland kogelage, hvedemel, æggeblomme og halvdelen af cirtussaften i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under piskning, og smag til med salt og peber og resten af citrussaften.
Damp de fine ærter efter anvisning på pakken. Servér laksen med kartofler, citronsaucen og de lune ærter til.