600 g laksefilét i 4 stykker
Salt
Hvidvin
Lidt balsamico eddike
fiskefumét
Olivenolie
2 fed knuste hvidløg
1 porre i tynde skiver
1 løg i skiver
1 gulerod i skiver
2 spsk tomatpuré
2 dl rødvin
2 dl fiskebouillon
Lidt frisk mynte
Salt
Peber, friskkværnet
Kold smør
Alle urterne svitses i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt fiskebouillon og rødvin og lad det simre for svag varme i 30 minutter. Sigt den, og kog den ned til det halve.
Stænk laksefiléterne med hvidvin og balsamicoeddike og damp dem i ovnen i 5 - 7 minutter ved 200 °C.
Lad fisken hvile inden servering. Pisk den kolde smør i fiskefuméten og smag til med salt og peber. Lad den simre ved svag varme til saucen bliver tyk.
Hertil serveres kogte Basmatis ris.