Det
kan godt betale sig at lave mad til to dage på en gang. Det sparer både tid og
penge, da det som regel er billigere at købe råvarerne i lidt større mængder.
Dampet laks med pasta
4 personer
i 2 dage. Arbejdstid: 20 min. Koge-/bagetid: 20 min.
Til
2 dage:
1
kg laksefilet
800
g pasta-penne
Sauce
til 1 dag:
2
rødløg
8
stilke estragon
1
rød chili
100
g grønne oliven uden sten
2
dl hvidvin (eller ½ dl vineddike og 1½ dl vand)
2½
dl madlavningsfløde 18%
1
dl vand
salt
og peber
*
Pil
rødløgene, og hak dem fint.
Skyl
estragonbladene, og hak dem.
Rens
chilien, og hak den fint.
Hak
de grønne oliven.
Kog
rødløgene med hvidvin, til al væsken er væk.
Tilsæt
fløde og vand, og kog op.
Tilsæt
estragon, chili og oliven.
Kog
igennem, og smag til med salt og peber.
Kog
pastaen i en meget stor gryde letsaltet efter pakkens anvisning.
Afdryp
pastaen, og vend halvdelen af den i flødesaucen.
Kog
pastaen godt igennem i saucen, og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen bliver for
tør.
Køl
resten af pastaen af i koldt vand, lad den dryppe af i en sigte, og opbevar den
i køleskabet til næste dag.
Del
laksen i 2 lige store stykker.
Del
det ene stykke i 4 ens stykker.
Læg
al laksen på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag laksen
i ovnen ved 180 °C i 15 min.
Anret
pasta i flødesauce i dybe tallerkener med et af de små stykker laks på hver.
Afkøl
det store stykke laks, og gem i køleskabet til dagen efter eller dagen efter
igen.
Pastasalat med laks
4 personer.
Arbejdstid: 10 min.
#
100
g babyspinat
250
g cherrytomater
1
bundt forårsløg
200
g fine ærter
500
g ovnbagt laksefilet (fra dagen før)
kogt
pasta (fra dagen før)
Dressing:
5 spsk
olie
4 spsk
æbleeddike eller friskpresset citronsaft
salt
og peber
Skyl
og tør spinaten.
Skyl
tomaterne, og skær dem i halve.
Rens
forårsløgene, og snit dem fint. Tø ærterne op.
Bryd
laksen i mindre stykker.
Rør
dressingen sammen i en stor skål, og bland pastaen grundigt deri.
Vend
laks og grønsager i pastasalaten, og anret på et stort fad.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin