Bouillon:
1 lammebov uden ben
2 løg pillede og delt i kvarte
4 fed hvidløg pillede og delt i halve
1 kanelstang
1 spsk salt
1 lille rød chili
1 strimmel citronskal
½ tsk sød paprika
100 g kikærter (udblødt i vand 24timer før brug)
½ tsk safran
1 tsk knust sort peber
Tilbehør:
3 gulerødder
3 majroer
100 g tørret abrikos
50 g smuttede mandler
1 lille courgette
2 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk hakket frisk koriander
250 g couscous
25 g smør
1 tsk salt
Skær kødet i store stykker.
Læg alle ingredienserne til bouillonen i en gryde og dæk med vand.
Bring det i kog og skum urenheder væk.
Lad det simre en ½ time.
Skræl gulerødder og majroer og halver dem.
Tilsæt dem sammen med abrikoser og mandler og lad det simre videre i
en ½ time.
Del courgetten i kvarter og tilsæt den sammen med persille og koriander.
Lad retten simre videre i en ½ time.
Smag til med salt og peber.
Læg couscousgrynene i en skål med smør og salt og overhæld dem med
4,5 dl kogende vand. Lad dem stå i 2 min.
Rør derefter igennem med en gaffel.
Tilsæt eventuelt mere vand og lad dem trække til de er møre og løse.
Tips: Safran og knust peber kan pakkes i et kaffefilter, inden de
lægges i gryden, så det ikke bliver fjernet ved en fejl, når retten
skummes.