1 dl mælk
1 æg
400 g hakket torskefilet
4 spsk hvedemel
1 fintrevet gulerod (ca. 100 g)
1 fintrevet løg (ca. 75 g)
1 ½ tsk groft salt
1 tsk ostindisk karry
friskkværnet peber
1 ½ spsk revet Grana ost 24%
Ymersauce:
3 ½ dl ymer
1 spsk fintrevet peberrod
1 spsk mild, sød sennep
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
1 kg kogte kartofler
600 g dampede sukkerærter
Kom ingredienserne (bortset fra Grana osten) i en skål.
Rør dem sammen med elpisker i ca. 2 min. ved højeste hastighed.
Fordel farsen i 4 smurte, ovnfaste skåle (a ca. 3 dl).
Drys med Grana og bag fiskepostejerne midt i ovnen ca. ½ time ved 175°C.
Ymersauce: Rør ymer og peberrod sammen. Tilsæt sennep, salt og peber.
Lad saucen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.
Tips: Postejerne kan bages i mikrobølgeovn i ca. 7 min. ved fuld effekt (ca. 600 watt). Ikke fryseegnet