800 g bede- eller lammekød uden ben, bov
2 løg
2 fed hvidløg
6 spsk olie
2 kålrabi
3 gulerødder
2 grønne peberfrugter
2 courgetter
4 tomater
300 g friske eller frosne grønærter
1 tsk tabascocauce
cayennepeber
375 g semuljegryn
4 dl vand med salt
75 g smør
Kødet skæres i ca. 3 cm. store terninger.
Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
Olien varmes op i en stor gryde, og kødterninger, løg og hvidløg brunes
godt i ca. 5 minutter under omrøring.
Tilsæt så meget kogende vand, at alt er godt og vel dækket.
Drys med salt og peber, læg låg på gryden, og lad kødet simre i 30
minutter for svag varme.
Semuljegrynene bredes ud i et fladt fad og overhældes med det saltede
vand.
Gnid de fugtige gryn let mellem håndfladerne, indtil alt vandet er
absoberet, og der danner sig små kugler.
Tildæk denne grød og stil den til side indtil videre.
Kålrabi, gulerødder og peberfrugter rengøres og skæres i stave.
Courgetterne skylles og skæres i skiver.
Tomaterne skoldes og flås.
Kom alle de istandgjorte grønsager i gryden til kødet og lad det hele
simre for svag varme i yderligere 30 minutter.
De sidste 10 minutter koger ærterne med.
Til sidst smages retten forsigtigt til med tabascocauce og cayennepeber.
Når grønsagerne er kommet i gryden til kødet, hældes semuljegrynene i
en sigte, som anbringes, som anbringes over en gryde med kogende vand.
Læg et klæde over sigten og lad grynene dampe møre i 30 minutter,
hvorefter de drysses ud i en varm skål og blandes med smørret.
Serveres særskilt til lammestuvningen.