Hurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens
lade sig gøre. Du får her opskriften på nem aftensmad, som er let at lave...Velbekomme
Til 4 personer
# Ingredienser
200 g fin couscous
5 dl kogende vand
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
200 g agurker
1 bundt purløg
½ bundt basilikum
200 g cherry tomater
150 g fetaost, i grove stykker
200 g edamame bønner, frosne/optøede
* Tilberedning
Kom couscous i en skål, hæld kogende vand og olie over og
lad den trække i 10 minutter.
Rør rundt i couscoussen med en gaffel så de løsner sig.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud med en
teske.
Skær den i tynde skiver.
Hak alle krydderurterne groft og vend dem i couscoussen
sammen med tomat, agurk, feta og edamame bønner.
Anrettes i en stor skål og serveres med brød.
Tips:
Kan også laves med kogte hvedekerner og/eller god salat til
grillet kylling, gris og lam.
Energi: 1652 kj/394 kcal. Protein 17 g. Fedt 16 g. Kulhydrat
42 g. Kostfibre 8 g.
Couscous er en nordafrikansk ret af semulje traditionelt
serveret med en gryderet med kød eller grønsager. Couscous er en basisfødevare
i flere lande.
Edamame er umodne sojabønner i bælgen, der findes i køkkener
med oprindelse i Østasien. Bælgene koges eller dampes og kan serveres med salt
eller andre krydderier. I Japan blancheres de normalt i 4% saltvand og serveres
ikke med salt.