Couscous salaten kan laves af næsten alle grønsager og kan
derfor tilpasses præcis de grønsager du har i dit køleskab. Du kan også både
justeres op og ned på grønsagsindholdet, og hvis grønsagsskuffen er gabende
tom, kan du også sagtens supplere med optøede ærter, majs eller edamame bønner
fra frost. Servering til 4 personer. 30 min
# Ingredienser
200 g fin couscous
5 dl. kogende vand
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
200 g agurker
1 bundt purløg
½ bundt basilikum
200 g cherry tomater
150 g fetaost, i grove stykker
200 g edamame bønner, frosne/optøede
*
Sådan gør du:
1. Kom couscous i en skål, hæld kogende vand og olivenolie
over og lad den trække i 10 minutter.
Rør rundt i couscoussen med en gaffel så de løsner sig.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
2. Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud med
en teske.
Skær den i tynde skiver.
3. Hak alle krydderurterne groft og vend dem i couscoussen
sammen med tomat, agurk, feta og edamame bønner.
4. Anrettes i en stor skål og serveres med brød.
Tips: Kan også laves med kogte hvedekerner og/eller god
salat til grillet kylling, gris og lam.
Energi 1652 kJ/394 kcal. Protein 17 g. Fedt 16 g. Kulhydrat
42 g. Kostfibre 8 g.