8 kyllingeunderlår (ca. 900 g)
1 tsk groft salt og lidt friskkværnet peber
200 g Apetina 3% ost i tern med persille/hvidløg - afdryppet
friskkværnet peber
Tilbehør: 240 g groft brød
Couscoussalat:
2 appelsiner (ca. 525 g)
100 g forkogte couscousgryn (ca. 11/4 dl)
¾ liter fintsnittet hvidkål (ca. 300 g)
300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
1 tsk groft salt
1,5 dl kogende vand
Tør kyllingelårene og læg dem i en lille bradepande. Drys med salt og peber.
Steg kyllingelårene midt i ovnen ca. 45 min. ved 200°C.
Couscoussalat: Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form.
Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. ¾ dl).
Kom i nævnte rækkefølge couscousgryn, hvidkål, ærter og salt i en skål. Overhæld blandingen med det kogende vand og lad den trække på køkkenbordet ca. 5 min. - uden omrøring.
Tilsæt appelsinsaft og vend rundt i blandingen.
Lad den trække i yderligere ca. 5 min.
Anret salaten på tallerkener og fordel herpå appelsinfileter og Apetina ost.
Drys med peber. Anret kyllingelårene på salaten og server.
Tips: Grill kyllingelårene i 4-5 min., hvis de ikke er blevet gyldne.
Couscousgryn er lavet af hvede og stammer oprindeligt fra Nordafrika.
Nu kan man få forkogte couscousgryn i de fleste supermarkeder.
Skal det gå lidt hurtigt, kan du servere stegte kyllingefileter til couscous-salaten i stedet for kyllingelår. Ikke fryseegnet