Logo

Langtidskogt kallun med ærter og æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 liter vand
½ kop hvidvinseddike (1 kop = 1 ½ dl)
1 kg kallun skåret i store stykker
5 flasketomater skåret i kvarte
10 hvidløgsfed
2 teskefulde havsalt
⅔ kop palmesukker
1 kop vand
1 kop ekstra jomfruolivenolie
1 lille fennikel fintstrimlet
12 små salatløg istandgjort
1 stilk bladselleri skåret i strimler på skrå
200 g røgede skinkeben skåret ud
1 kop hvidvin
⅓ kop hvidvinseddike
3 kopper kyllingefond
4 grønne æbler skrællet og skåret groft
1 kop friske bælgede ærter
2-3 teskefulde havsalt
1 spiseskefuld rødvinseddike
1 spiseskefuld hvidvinseddike
 
Bring vand og hvidvinseddike i kog i en stor gryde.
Skru ned for varmen, tilsæt kallun og lad den simre med låg i en halv time.
Skyl kallunen i koldt vandt, lad den dryppe af og skær den i fine strimler.
Stød tomaterne i en morter, indtil de er let knust, og kom dem i en skål.
Kom herefter hvidløg og halvdelen af saltet i morteren og stød det groft.
Stil det til side.
 
Varm palmesukker og vand op under omrøring i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Bring det herefter i kog og lad det simre uden låg og uden omrøring i cirka 3 minutter, eller indtil det får en let karamelagtig farve.
Karamellen er færdig, når en skefuld dyppet i en kop kold vand kan formes til en blød kugle med fingrene.
Opvarm olien i en tykbundet gryde og sautér det groftstødte hvidløg og salt i 1 minut, eller indtil det afgiver en behagelig duft.
Kom fennikel, løg, bladselleri, skinkeben og det resterende salt i og lad det stege med under omrøring i cirka 2 minutter.
Tilsæt kallun og bland godt.
Hæld karamel og tomater i og rør godt rundt.
Hæld hvidvin og hvidvinseddike i og lad det simre uden låg i cirka ti minutter, eller indtil væden er reduceret til det halve.
Kom fond i, læg låg på og lad det simre i 25 minutter.
Rør æblerne i og lad det simre med låg i yderligere 25 minutter, eller indtil kallunen er mør.
Tag låget af, rør ærterne i og lad det simre uden låg i cirka 6 minutter, eller indtil ærterne er bløde.
Tag gryden af varmen og rør de resterende ingredienser i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.223 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her