Brug direkte grillning ved middel temperatur
Forberedelse: Ca. 30 minutter Grilltid: 3-4 minutter
4 forretter eller 2 hovedretter
4 spsk smør
½ løg, finthakket
2 hvidløgsfed, finthakkede
1 spsk cajun-krydderiblanding (se opskrift)
3 stænk tabascosauce
saft fra ½ citron
1 dl øl
1 spsk brun farin
1 dl fløde
16 scampi (kæmperejer), optøede, med halespids
mild olivenolie
cajun-krydderiblanding (ja, endnu mere!)
1 forårsløg, hakket
Varm en stegepande på komfuret.
Smelt smørret i panden og tilsæt løg og hvidløg - ryst panden godt.
Tilsæt krydderiblanding, tabasco og citronsaft - ryst panden igen.
Hæld øl og farin i og rør godt rundt.
Lad væsken koge næsten helt ind.
Tilsæt fløde, rør igen og bring saucen i kog.
Skru lidt ned for varmen og lad saucen småkoge til den er tyk, lad den køle af.
Læg scampierne i en skål, hæld olie over og bland det godt sammen.
Træk scampierne på »dobbelte« grillspid (se billedet) og drys lidt cajun-krydderiblanding over.
Hæld olie på et stykke køkkenrulle og gnid det på grillristen.
Grill scampierne på begge sider, men kun til de får lidt farve.
Varm saucen op igen, tilsæt de færdiggrillede scampier, rør godt sammen og kog videre i et halvt minut.
Fordel scampierne i forvarmede skåle og hæld saucen over.
Pynt med hakkede forårsløg og server gerne ris til.
Tips:
Hvis du bruger grillspid af træ, skal de lægges i vand i 30 minutter før de skal på grillen.